od leta 2015

Že od leta 2015

rastlina

Gojeno v Sloveniji

rastlina srce 2

Podpira zdravje in dobro počutje

O NAS

Spoznajte našo zgodbo

Naša zgodba ni prav nič posebnega, ali pač je.

Začeli smo iz nič. Nekmetje, brez zemlje. Vendar s sanjami, z veliko veselja, zanosa in neizmernim pričakovanjem. Želeli smo vam ponuditi nekaj novega, visoko kvalitetnega, ki podpira vaše zdravje in dobro počutje. Danes že lahko rečemo, da nam je uspelo. Z našimi produkti vam prinašamo energijo sonca, vitalnosti, radoživost in vas podpiramo pri vsakdanjih zahtevah in potrebah. Naši izdelki so primerni tudi za vegetarjance in vegane, saj so popolnoma brez živalskih sestavin.

V rakitovec smo se zaljubili leta 2015 in jeseni zasadili prvih 10 grmov na sposojeni njivi. Spomladi 2016 še 20 grmov.

Takrat se sadežev pri nas ni dalo kupiti, da bi jih vsaj poizkusili. Vse znanje je bilo na netu in v knjigah. Vedeli smo, da bo na prvi pridelek treba potrpežljivo počakati vsaj še dve, tri leta. Naši dnevi so bili polni iskanja informacij, učenja, raziskovanja. In še vedno se učimo, preizkušamo, poizkušamo. Le da to sedaj že lahko počnemo na domačih rastlinah in z domačimi sadeži.

Če si nekaj močno želiš in tudi delaš na tem, uspeh ne more izostati.

Dokupili smo zemljo in posadili še 30 rastlin. Različne sorte, da lahko opazujemo katere so v naših razmerah bolj uspešne.

Začeli smo širiti informacije o Rakitovcu – super sadežu. Veseli tega, da imamo Rakitovec sedaj pridelan tudi v Sloveniji.  Da lahko ponudimo produkt, ki podpira zdravje in dobro počutje. Hvala, ker ste zelo hitro prepoznali naš trud in predvsem kvaliteto Rakitovca. Pomembno je, da uživamo domačo hrano. S kratkimi transportnimi potmi sadeži Rakitovca lahko dozorijo na grmu. Oberejo se ob optimalni zrelosti, ko je vsebnost vitaminov, mineralov, omega olj in mikroelementov najboljša.

Pridružili so se nam prijatelji. Na razpolago smo dobili še eno veliko njivo, na kateri smo posadili 99 sadik. Ja 99 – ravno tako se je izšlo ? Medtem smo se že veliko naučili o Rakitovcu. Na tej njivi sta posajeni le dve izbrani sorti. Bolj zgodnji, z večjimi plodovi, manjšimi trni (upam da bo res tako). In spet potrpežljivo čakamo na prvi pridelek.

In spet je krog sklenjen. Rakitovec – mi – vi. Krog naravnega in zdravega življenjskega sloga. Krog podpore zdravja na domač in naraven način, ki se vedno znova izkaže kot najboljša izbira.