Uporaba

TESTIRANJE RAKITOVCA zapis št. 3

Pozdravljeni vsi,

kako hitro minevajo dnevi. Noro. Smo že konec maja. Prihaja poletje! Juuuppiii !! Vreme sicer danes ne bi ravno kazalo na poletje, vendar pa so vmes, ko posije sonce temperature že ¨ubijalske¨.

Delo na vrtu je zahtevalo svoj davek v obliki precej opečene kože na ledvenem delu hrbta. Poznate? Tam kjer majica zleze gor in hlače dol. Nastane od ene do druge strani hrbta rdeča luna. Če se pravi čas spomniš še ni tako hudo, če si pa prepozen, je lahko močno zapečeno. No, tako je bilo pri meni. Če bi bila še malo na soncu, bi po mojem že zadišalo po pečenki. Na otip vroče, peče ko hudič. Bog ne daj, da se kdo dotakne, še hlače so odveč. Sedaj pa rešujem, kar se rešiti da, oziroma ¨zvonim po toči¨.

Na srečo imam že pripravljeno mešanico olja iz zelenih orehov in olja šentjanževke, kateremu sem dodala še olje iz sadežev rakitovca, ki vsebuje beta-karoten in ogromno vitamina C in E. S tem se mažem vsak dan, vsaj dvakrat, ali še večkrat – kadar se spomnim. Drugi dan je že veliko bolje. Niso se pojavili mehurčki, koža se ne lupi, ampak je mehka in voljna. Tudi peče nič več. To lahko imenujem testiranje olja iz sadežev rakitovca na boleč način. Na srečo pomaga. Verjetno pomaga tudi to, da vsak dan pojem eno čajno žličko olja iz sadežev rakitovca. Tako se koža pripravi na sonce tudi ¨od znotraj¨.

Kaj ko bi kožo pripravili na dopust in sonce? Ne skrbite še je čas. Vsaj en mesec. Vsak dan ena žlička olja iz sadežev rakitovca nahrani kožo od znotraj, obnovi in okrepi vse sluznice od oči, prebavil in rodil. Če se še vsaj 2-krat na teden namažemo z dobrim hladno stiskanim olivnim oljem, kateremu smo za vsak nanos dodali par kapljic olja rakitovca, bo koža kot prenovljena. Predvsem pomaga po izpostavljenosti soncu. Tudi če nas že malo opeče. V tem času ko je sonce že izredno močno in imamo izpostavljeno kožo na rokah in noga, omilimo pekoče ¨rokavčke¨ in ˝nogavčke¨.

Vedeti moramo, da to olje NIMA ZAŠČITNEGA FAKTORJA. Če imate svetlo in izredno občutljivo kožo, boste potrebovali tudi kremo z zaščitnim faktorjem, kateri pa mirne duše lahko primešate par kapljic olja rakitovca. Olje rakitovca vam okrepi, nahrani in navlaži kožo na naraven način, že samo s tem jo polepša. Kako in koliko se boste izpostavljali soncu, najbolje veste sami.

Preizkusite ! Veseli bomo vsake povratne informacije. Olje lahko naročite preko kontaktnega obrazca.

Ta prispevek boste našli tudi na FB strani. Do naslednjič pa….. pazite nase in imejte se radi !