Uporaba

TESTIRANJE RAKITOVCA zapis št. 2

Pozdravljeni vsi,

pa smo spet tukaj. Vikend je minil kot bi mignil. Še vreme nam je nekako služilo. Vsaj meni. S partnerjem sva v soboto odšla v hribe. Temperature so bile odlične, imela sva celo sonce. Ko sva se v dolini vsedla v avto, se je ulil dež. Odlično ! Ledeni možje in Zofka so pokazali svojo moč, zdaj pa je dovolj. Čas je, da se ogreje in gremo poletju naproti.

Zdaj pa k temi, zaradi katere sem tukaj. Priznam, da olje iz semen rakitovca testiram že približno 14 dni. Vsak dan dve kapljici zjutraj na obraz, z olivnim oljem. Olje iz seme rakitovca je ˝oljasto˝, nič bolj gosto ali redko kot olivno olje. Nekako nevtralne barve. Sicer bolj rjavo-rdečkasto, ne močno oranžno, vendar ne pušča barvnih sledov na koži in se lepo razmaže. Vonj je povsem nevtralen, ne pušča nobenega posebnega vonja. Okus je rahlo podoben okusu lanenega olja, prevladuje pa okus rakitovca, malce poseben, verjetno zato ker ga nismo vajeni in nam ni domač. Natančno sestavo olja si lahko pogledate na strani Uporaba.

Obraz si že več kot eno leto mažem izključno s šentjanževim oljem (v olivno olje namočena šentjanževka), ali pa s čistim olivnim oljem. Olivno olje dobim s Hvara. Bio in hladno stiskano. Ta jutranja ˝krema˝ mi odgovarja. Poleg tega pa še prihranim. Ni potrebe odšteti 50 evrov, ali več za lonček kremice. Olje si nalijem na roko, dodam dve kapljici olja iz semen rakitovca, pognetem in si zmasiram obraz.

Rezultat po 14 dneh? JE! Koža je mehka in voljna. Je razlika in to opazna, oziroma občutna. Pred tem sem imela občasno občutek, da je predelu čeljusti, od brade proti ušesu,  koža kar malo hrapava, da potrebuje piling za odstranitev odvečnih celic. Zdaj tega ni več. Koža je gladka, nežna, mehka. In nekako je cel obraz postal nežnejši in mehkejši. Jaz sem s tem zadovoljna. Poleg tega, imam občasno, čez dan občutek, kot da mi obraz ˝zateguje˝. Kot da mi na celem obrazu kožo nekako vleče skupaj, kot da bi se vse pore in porice na celem obratu ožale. Vem da je to malce smešno. Ko se natančno pogledam v ogledalo, so pore okrog nosu še vedno vidne, gubice so še vedno vidne. Kljub temu pa vidim, čutim in opazim razliko. In moje mnenje – JE VREDNO !

Če slučajno nanesem preveč olivnega olja, enostavno obrišem z vato, ali papirnatim robčkom. In to je to. Popolno in enostavno do mehke in nežne kože. Kar ostane na rokah razmažem. Dve muhi na en mah. Še koža na rokah je krasna.

Kaj pa gube in gubice? V 14 dneh – saj se hecate, a ne? To bo treba malo počakat. Leta pač naredijo svoje. Do toliko gubic sem potrebovala najmanj 20 let. Ok, od tistih globokih, od nosa do ustnih kotičkov bi se z lahkoto poslovila. Tistih smejalnih, v kotičkih oči, tistih pa ne dam. Tudi gube nekaj povejo. To da imam izkušnje, da sem nekaj preživela, da mi je bilo lepo in hudo, da sem se smejala in jokala, da sem uživala in trpela,.. To sem jaz, takšna sem in točno takšno se imam rada. Bolj mi je pomembno, da je koža zdrava, sijoča in da se v svoji koži dobro počutim. Da bi izgledala mlajša za 20 let ? Ni potrebno. Prav nobene potrebe ne čutim, ljudem kazati maske, obraza ki ni moj.

Ta prispevek boste našli tudi na FB strani, do naslednjič pa ….. se imejte radi !