Uporaba

TESTIRANJE RAKITOVCA zapis št. 1

Pozdravljeni vsi,

ko smo se dogovorili, da bom preizkusila izdelke iz rakitovca, sem obljubila, da bom o tej preizkušnji delala zapiske. In da bodo zapisi objavljeni na spletni strani ter na FB. In obljuba dela dolg.

Verjetno se spodobi, da najprej nekaj napišem o sebi. Sem povprečna ženska v zrelih letih. Še vedno je štirica prva številka, zato se ne damo kar tako. Z nekaj gubami, z nekaj kilami preveč, z nekaj celulita, z nekaj sivine v laseh, pri kateri uspešno pomaga frizerka. Jem vse – to pomeni zelenjavo in meso, vmes se najde tudi kakšen popolno nezdrav obrok, kot tudi kakšen popolno zdrav obrok. Gibam se prej premalo, kot preveč.

Trudim se, da dokaj dobro skrbim za dve deklici in partnerja. Najstarejša je najstnica, pri kateri puberteta prihaja v popoln razmah, pa k sreči še ni za znoret. Mlajša gre za njo in bo vsak čas najstnica. Obe me vsak dan naučita veliko novega. Partner poskrbi zame, tako kot jaz za njega – ja tako to gre – kar daš, to dobiš.

Pred dobrimi dvemi leti je prišla preizkušnja, ki mi je življenje postavila na glavo. Saj veste, ko si prepričan, da vse lepo funkcionira, življenje teče po ustaljenih tirih, vsi ljudje v tvojem življenju postanejo kar nekako samoumevni,… potem pa ¨buuum˝ in nič več ni tako, kot je bilo. Najboljše pri tem je spoznanje, da moram nekaj narediti s sabo in spremeniti sebe. Sebe in vse najbližje pogledati z drugimi očmi. Poiskati svoje napake, ki jih ni bilo malo in na novo postaviti temelje. Ni bilo lahko in ni bilo hitro. Pravzaprav še vedno traja – kajti eno od spoznanj je tudi, da se ta proces nikoli ne konča. Nikoli, do konca življenja traja. Noben dogodek ni slučajen, ampak se vse zgodi z namenom. In v vsakem primeru je dober, če se le kaj naučimo. Noben človek ni samoumeven. Vsak pride s točno določenim namenom. In za tiste, ki jih imamo radi, se je potrebno potruditi vsak dan znova. Z ljubeznijo, s spoštovanjem in z zaupanjem.

Začela sem iskati nove poti do sebe in našla nevrolingvistično programiranje (NLP) in uspešno postala Praktik Coach. To mi je povsem razširilo pogled na svet in ljudi. In na sebe – kaj vse sem našla !!! Noro!!!

Življenje mi je pripeljalo nove zgodbe. Dogaja se mi na polno. Spremembe na poklicni poti. Še vedno iščem in se učim. Imam srečo, da me družina pri tem podpira in vse vzpone in padce sprejema z veliko mero potrpežljivosti in razumevanja. Res sem vam hvaležna, vsem trem.

Ena od teh novih zgodb je tudi RAKITOVEC. Kar nekaj časa sem iskala takšno popolno rastlino. In z velikim veseljem sedaj uporabljam, oziroma jem ali pijem olje in suhe sadeže. Vsak dan eno čajno žličko olja iz sadežev rakitovca pojem. Eno veliko žlico posušenih plodov običajno primešam h kosmičem, včasih pa jih grizljam kar tako, za vmes. In eno ali dve kapljici olja iz semen rakitovca vsako jutro na obraz skupaj s kremo.

Toliko za začetek, da se spoznamo, za naprej pa…… se beremo