Uporaba

TESTIRANJE RAKITOVCA zapis št.5

Pozdravljeni vsi,

obljuba dela dolg tako dolgo dokler je ne izpolnimo. Zato smo spekli mafine. Niso slabi, mmmmm, sploh ne, pravzaprav so odlični. Osnovni recept je Jogurtovo pecivo. Enostavno ˝ko pasulj˝. Lonček olja, 2 jajci in lonček sladkorja penasto zmešaš, dva lončka moke z eno vrečko pecilnega praška počasi vmešaš in dodajaš še lonček jogurta. In je gotovo. Mi smo sestavine malo priredili po svoje, na bolj zdravo opcijo.

Suhe sadeže rakitovca sem že zjutraj namočila v toplo vodo in so počakali do večera, ko smo bili pripravljeni na peko.

1 lonček tekočega Ghee masla,
2 jajci,
1 lonček rjavega sladkorja,
2 lončka polnozrnate moke,
1 vrečka pecilnega praška,
1 lonček domačega kefirja in
1 lonček suhih sadežev rakitovca.

Vse sestavine zmešamo in testo je narejeno.  V testo vmešamo odcejene sadeže rakitovca. Tako pripravljeno maso smo dali v modelčke za mafine. Na vsak mafin smo dali še košček dobre jedilne čokolade. Potem so šli v pečico, ogreto na 175 stopinj za 15-20 minut.

In kaj je nastalo?  Tole !

Za otroke smo posuli še s sladkornim prahom. Zmanjkalo jih je še isti večer. Slastno in zdravo.

Lahko poskusite, sploh ni težko. Če vam pri peki pomagajo še otroci, bodo verjetno še boljši.